Username:

Password:

Autor Wątek: Jedna czy kilka stron?  (Przeczytany 121 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Drav

• Administrator
  • Reputacja: 1
    • BlizzWorld
Jedna czy kilka stron?
« dnia: Lipiec 16, 2010, 10:41:52 »
Ostatnio troszke myslałem nad rozwojem strony i mamy dwie opcje.
1. jedna strona ze wszystkimi informacjami
2. Połączenie się z mniejszymi stronami dot. gier Blizzarda (1 strona - 1 gra) i dodanie ich do naszego serwisu (w takim razie na stronie głównej znajdowałyby sie do nich linki.)

Co wybieracie? xd
Wszyscy wiedza, ze jest coś czego nie da sie zrobić, i wtedy właśnie przychodzi ten, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to robi.

Offline Klej

• Starszy uzytkownik
  • Reputacja: -1
Odp: Jedna czy kilka stron?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2010, 11:10:41 »
A nie chciałbyś tego połączyć tzn
Zrobić 1 główną stronę klikając w daną grę aby desing strony się zmieniał na wygląd danej gry :P

opcja nr 2 do dupy bo 0 rozwoju waszego
Ucha nadstawiam słucham jak gra. Muzyka we mnie - w muzyce ja.

"He made us believe a man could fly."

Offline Drav

• Administrator
    • BlizzWorld
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:25:31 »
już ustalilismy ostatecznie opcje 2, ale nie martw się, bedzie to nastawione takze (nawet głównie) na rozwój samej strony BW, która będzie centrum tych wszystkich serwisów.
Wszyscy wiedza, ze jest coś czego nie da sie zrobić, i wtedy właśnie przychodzi ten, który nie wie, ze się nie da, i on właśnie to robi.

Offline Klej

• Starszy uzytkownik
  • Reputacja: -1
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 19, 2010, 21:12:09 »
Ja się tu nie martwię zaglądam tylko dla topicu "muzyczny tasiemiec" bo nic innego tu się nie dzieje od dłuższego czasu...
Ucha nadstawiam słucham jak gra. Muzyka we mnie - w muzyce ja.

"He made us believe a man could fly."

Offline Drav

• Administrator
    • BlizzWorld
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 19, 2010, 23:45:03 »
zmienimy to :)
Mogę Ci to obiecać. Wszystko juz obgadane i zaplanowane, teraz będziemy działać.

Sebath

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 20, 2010, 08:29:15 »
Opcja 2 jest jedyna mozliwoscia rozwoju, majac 1 serwis o wszystkich grach tworzy sie moze i ogromna strona informacyjna, ale jest to uciazliwe dla uzytkownika, ktory tam wejdzie x raz bo musi przewijac i szukac odpowiedniej gry (ew odpowiedniej interesujacej go informacji - a to go zniecheci).

A tak dajmy na to 3 strony - 3 redakcje razem wspolpracujace na sukces to brzmi o niebo lepiej  ;)

Offline SpokoJny_

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 0
  • "Programista"
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 21, 2010, 22:15:39 »
OK - jedno małe pytanie: Czego nikt nawet słowa mi o tym "ustalaniu" nie powiedział?
A tak w ogóle to Drav - powodzenia, jak myślisz takiego cms'a proceduralnie pisać - siadaj lepiej nad OOP po 6 godzin dziennie, potem tyle samo nad bazami danych, żebyś wiedział wystarczająco dużo, by napisać taki system administracyjny bez bugów i słabych punktów.
Alternatywa to wp/joomla etc.
Ja za jakiś czas (nieokreślony) PRAWDOPODOBNIE przedstawię swoją wersje cms'a. Porównamy, który jest szybszy etc.
you know my name.
NOT MY STORY.

Offline Drav

• Administrator
    • BlizzWorld
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 22, 2010, 12:08:03 »
juz ustalone, ze będziemy uzywali joomli :). A strona bez bugów będzie, tylko kodu troszkę więcej.

Offline Sarevok

• Administrator
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2010, 19:04:03 »
joomli  :( nie sądzę ze to dobry cms dla naszego portalu (choć sam w sobie jest bdb)
Proponował bym drupal-a mały sprytny a co najważniejsze w miarę szybki  ;)
DataLife engine też jest w miarę fajny ale ci co są w temacie wiedzą o co chodzi  ;D nie mniej jednak moim zdaniem w tym wypadku był by lepszy od Joomli

Pozdro Sarevok

Offline Drav

• Administrator
    • BlizzWorld
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2010, 22:02:52 »
nie dla naszego, ale dla współpracujących, jesli mielibysmy robic im portale to na tym CMS'ie :)

Offline Sarevok

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 23, 2010, 22:27:54 »
nie dla naszego, ale dla współpracujących, jesli mielibysmy robic im portale to na tym CMS'ie :)
Aaa spoko nie miałem czasu doczytać tematu do końca  ;D
A cms DataLife wpadł mi w oko jak pracowałem nad pewnym projektem  8)
I szczerze mówiąc podoba mi sie bardziej od joomli postawie gdzieś testowy lub wyśle ci link do już istniejącego to sobie obejrzysz i po testujesz  :P

Edit: Jak chcesz rozwiązać sprawę z serwisami "współpracującymi" dodać je jako sub domeny np diablo2.blizzworld.pl/ czy jak?  :P
Jeśli tak to najlepszym rozwiązaniem będzie zamiast prawdziwych sub domen dać wirtualne  :D
tzn. wykorzystać usługę wildcard  a następnie używając  .htaccess ewentualnie  php ustalić jaka sub domena jest używana  8)

Edit2: Sory za tą dygresje bo ty to pewnie wiesz  :)  ale dziś szybciej pisze niż myślę  :o  ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 23:19:57 wysłana przez Sarevok »

Offline Drav

• Administrator
    • BlizzWorld
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 24, 2010, 14:00:26 »
Edit: Jak chcesz rozwiązać sprawę z serwisami "współpracującymi" dodać je jako sub domeny np diablo2.blizzworld.pl/ czy jak?  :P
Jeśli tak to najlepszym rozwiązaniem będzie zamiast prawdziwych sub domen dać wirtualne  :D
tzn. wykorzystać usługę wildcard  a następnie używając  .htaccess ewentualnie  php ustalić jaka sub domena jest używana  8)
wlasnei nad czyms podobnym myslalem :d